Say no more, Malaysia has been humiliated in the Asia Cup (Again..and again..)

Spread the love


As expected, Malaysia have lost to China in Asia Cup Group stage. However, to be humiliated 1-5 in Malaysia home soil is a total disgrace.
To make it even worse, Malaysian players seem to enjoy the result and didn’t feel any embarrassment whatsoever. Just after the match, they were clapping their hands and chatting to each others just like nothing had happen.

After the match while reading the list of Malaysian players, my friend, Cok Man realized that something is wrong with Malaysia player selection.
First team players featuring ;
3 players from Selangor , 3 players from Pahang , and 1 player each from NS Naza, Perak, Perlis, TMM & MyTeam.

The weird thing about the player selection is there were no player from the current Malaysian top club, Kedah. Kedah is currently sharing top spot with Perak in Malaysia Super League and recently, they have beaten Perlis in FA Cup Final to be crowned as FA Cup Champion!!. Even Perak & Perlis only have 1 representative in Malaysia squad. Funny isn’t it??

I listed below some sad truth about current Malaysia squad in Asia Cup;

1. Majority of Malaysia first team players come from Super League 8th place, Pahang and Super League bottom 3 placing, Selangor.

2. Malaysia Captain was actually from 2nd division league club, UPP/MyTeam. Hahahahaha..

3. Not a single player from currently Malaysia FA Cup Champion and Malaysia Super League leader, Kedah.

4. Malaysia league (local) top scorer, Khalid Jamlus wasn’t even selected for the squad.

5. All Top 5 league (local) top scorers also weren’t even selected for the squad. Our coach, Norizan Bakar still relies on off form and tiring Akmal Rizal Rakhli and also Indra Putra Mahyuddin and Hairuddin Omar that didn’t score a single goal in league to get the goal for our squad.

6. No player from Kedah and only a single player from Perak have been given a defensive role for Malaysia squad although they have the best defensive record in the league.

While reading this, do you realize that our current soccer team actually has been represented by NOT the best players in Malaysia??? There is something wrong with the squad selection. Does our manager really handle the selection process? Did he watch the local league matches? And is he really alert about what is happening to the Malaysia league??
We are the worst team in Asia Cup and playing against one of the best team in Asia, and he choose to play “open football” just like Brazil… what a joke! Hopefully…Malaysia will manage to get a better result against Uzbekistan and Iran.

So, who’s to blame this time??
The manager?
FAM Management ??
The supporters???
The pitch ???

…or Manchester United for canceling their tour to Malaysia due to this Asia Cup….?
Yeah!…I miss Manchester United.

//Update 17.07.2007// …And Again….Uzbekistan defeated Malaysia 5-0.

logo baru FAMDeputy FAM President, Tengku Abdullah ready to take the blame and resign from his post.
Datuk Seri Dr Ibrahim Saad, the general secretary might also give up his seat.
Then, FAM’s independent council member Khairy Jamaluddin has quit his post with immediate effect.
However, FAM President, Sultan Ahmad Shah…refuses to step down because he’s not a coward and since 1984, he has made FAM rich and gave every affiliate subsidies.
Say no more….

The best joke came from my friend e-mail, Mayol..

Uzbekistan 5-0 Malaysia
Happy 50th Malaysia Independence Day..Merdeka!!
…The best Merdeka gift from our FAM and Malaysian players!!

//Update 18.07.2007// ..And Again….Malaysia lose 0-2 against Iran

At last…on the day Malaysia drop to rank 154 in FIFA ranking, Malaysia played defensively!! It’s the only way Malaysia can taste success in the international level. Our benchmark should be Greece, Serbia and Croatia and not Brazil or Manchester United. Iran only scored 2 goals, 1 goal at each half and they hit the post twice and wasting a couple of clear chances in front of our goal post!! Lucky??.. maybe…however, please remember.. when you played defensive…it will gives more pressure to the opponent forward and they will easily make mistakes.

The only problem with Malaysia squad last night was Norizan strategy ( if he really have one..) and lack of quick and intelligent player…Malaysia should play counter attack and not ultra defensive and waiting to lose in smaller margin. So, for next time, Malaysia should select younger and faster players to play counter-attack style. No more sluggish Hairuddin, Indra Putra and Hardi Jaafar !!
As I said before, Aidil Zafuan should be given a chance to play for our nation first team because he’s a good example of fast and tough tackling defender. He proved it last night!!

Although there are nothing to be proud of….. This should be considered as Malaysia best performances in this year AFC Asian Cup because Malaysia managed to get a couple of good chances against Asian powerhouse, Iran.

Lastly, when I think again about last night result and the commentator comments, it’s really funny when your team lose 0-2 and the whole nation feel happy with it ..hahahaha…..

You may also like...

48 Responses

  1. Nize says:

    adakah jurulatih kite tidak pandai memilih pemain?!! tapi logiknye yg nyata & jelas itu lah kenyataannye.. mana pemain yg top performance itu?! :sinchan:

  2. Nize says:

    sepatutnye jersey malaysia pun kena tukar cam brasil gak!! sebab main open macam brasil..!! keh keh keh..kalo berpagar di depan pintu gol..aku pasti china hanya mendapat 2 gol saje..!! percaya lah.. :sinchan:

  3. Mr. Right says:

    Nothing wrong for Kaironisam as captain. Myteam choose him to guide the youngsters in the team, and he did very well to head the team to Super League next season. Kaironisam very experience.

    Most Kedah player very young plus Kedah core players are importers, Alex James, Hugging n Nacimento. Fauzi Shaari too small, Kyril Muhaimeen and rest of the midfielder not experience enough, the only question maybe about their captain, Victor Andrag.

    Aku orang Perak, so aku memang tak puas hati Khalid, or other Perak player not selected. Yusri, Ahmad Shahrul… but again, Perak also depends on Keita Mandju and Toure.

    Jangan lah komen something just base on statistic and kajian dari laman web.

    Aku bukan nak pertahankan Norizan, aku sendiri kutuk dia, menyampah dengan pasukan Malaysia sekarang. I just hate writers who not really know what the hell they talking about..:).

    Cool k….

  4. Mr. Right says:

    Lets Malaysia play empty stadium for the next two games.

  5. Diyana says:

    Mr Right,

    We also hate writers who call themselves Mr Right and name their blog Aku Betul…

    Cool k?

  6. azman says:

    Yo Mr Right,
    Thanks for your comment.

    actually, kita dah lama bercakap pasal experience player dalam team Malaysia. tapi masalahnya experience yg ada pada player2 lama kita seperti khaironisam, indra putra, hairuddin omar, akmal dll adalah experience utk KALAH.

    Experience macamana nak menghadapi KEKALAHAN…
    Experience macamana kena BELASAH..
    Experience macamana buat MUKA TAK MALU

    Experience macam tu perlu ke?..kalu letak pemain muda yg bersemangat dan rajin…aku tak pikir penonton akan marah kalau Malaysia kalah sekalipun.
    Orang2 lama tu kalu dah tak bagus..buang je la…try org muda yg masih ada semangat juang nak menang.

    Pasal size badan…brader pernah tah pegi check size player2 paraguay??..semua kecik2…tapi…diaorang dpt silver dalam Olimpik yg lepas!…cuba la tgk2 Copa America tu…org south america badan kecik2 je…tere jugak..hehehe

  7. Nize says:

    mmm..melainkan kite boleh menyelesaikan masalah menggunakan mathematic!..mungkin masalah nombor!! kepeh2 18juta tangan berputar!! :sinchan:

  8. mamidini says:

    I would 300% prefer MU to come over rather than the joker performance from a very well known looser team…Malaysia bleh!!! Bleh blah…

  9. abe_beso says:

    aku setuju sgt ngn nize tu….berpagar semua dpn gol masa lwn iran dan uzbekistan….akmal bucu kiri pintu gol,hairuddin omar belah kanan, lain2 tu bg muat2 semua kat pintu gol….so bola xleh masuk melainkan muat2 bola tennis jer dan malaysia akan draw….haaaaaaahahahah….

  10. azman says:

    ye la tu..
    lupakan beautiful game …kuatkan defend dulu sebelum sibuk pasal forward. kita bukannya macam Brazil pun..!!
    dan jurulatih Malaysia tu lack of tactical…tak pandai baca game..dan tadak strategi apa2 pun masa lawan China ari tu. ada ka dia kata strategi dia adalah pintas bola cross pasukan lawan..hahahaha…mcm jurulatih bwh 12thn..!!!

    amik contoh pasukan Greece!..team tak kuat…jadi..depa main penuh taktikal..kuatkan defend dan tunggu counter attack saja..
    dalam satu game..attack 1-2kali saja..
    last2….bleh jadi Juara European Cup jugak!!

  11. @peckx says:

    size bdn kecik? so amik la afdlin shauki main…xyah pi tgk latin americala phoot…tgk player vietnam, thai & indon tuh…sama jesize…mkn nasik lauk sama je aku rasa…tomyam, tempe, dll. x la main seteruk melsia. player mesia nih mentaliti lemah, x semangat n pemalas…bodoh pun mungkin gak la tu psl x creative. letak la scolari ke alex ferguson ke jd coach…x berubah gak nasib selagi ada player2 yg lemah semangat cam skrg…carik je player2 baru nak naik, yg masih ada semangat juang yg tinggi…kalah pun x memalukan…

    *hopefully dpt tgk mesia main di peringkat tinggi dgn baik one day….one fine day*

  12. Mr. Right says:

    Hahahhaa…

    Relax la… we on the same side. Kita semua sedih dengan persembahan pasukan Malaysia. Aku cuma tak suka peminat/penulis yang komen just base on the research dari newspaper report and statistic dalam website FAM. Let me highlight few point kau yang aku menyampah/confuse:

    1. You question decision to use Kaironisam as captain since he from UPB/Myteam. 2nd division team. Please tell me who do you think should become our captain. For your information (since I sure you have no idea), Perak captain is Ahmad Sharul Azhar (33 years old lad or so), for Kedah it is Victor Andrag (I also cant understand why he not pick to represent Malaysia) and for Perlis I have no idea what his name, but he is uncap player.

    2. Base on statistic from FAM website you said our current national player not the best in the country, you damn wrong…. maybe just few names missing, but basically that all what we got in hand. Most top team in Super League rely on their import player. Kedah, Perak and Perlis… their top strikers, playmakers even their on form defender are importers dude. Did you know that? I dont think so. Because newspapers not really focus on that, right?

    Azman, kau tahu tak really how small Fauzi Shaari? or we call him Pak long… not Akmal Rizal or Sun Ji Hai small.. but really thin fella. And he play defensive midfielder. He good, damn good but I dont think he can play international match as effective as in league.

    If Cikgu Jan pick youngsters, majority Kedah player, our under 21, captain by Thiru or Zafuan, then China smash us maybe with same scoreline or worse, you think public will accept the result? Haiya… funny la you.

    My advise to both Azman and Diyana, try pergi stadium or tengok live telecast kat tv1 1st then baru start comment pasal local football. Do not comment base on your reading only.

    Ok, jangan marah ok…

    p/s: before reply this comment (if you guys dare to approved it), please suggest who you think should become our captain 1st.

  13. ontahsapo says:

    Salam Tuek dan Wife,

    Aku ada beberapa kali masuk web hang ni, tapi ni baru nak mengomen. Bagi aku Mr Right tu betulla kut, sebab mungkin dia ada kena mengena dengan sesapa dlm skuad tu, atau dia terpalit sedikit dalam penentuan pemain pasukan Malaysia. So dia berhak cakap macam tu. Cool K.

    Tapi kalau asik kalah, kesian jugak dekat peminat ni, kesian dekat pembaca berita tv dan radio, kesian jugak dekat penulis surat khabar. Depa semua malu nak tulis, nak baca berita macam ni.

    Apa salah kalau pilih pemain muda, kalau dia memang terbukti boleh menaikkan team dia. Apa salah pilih pemain takder pengalaman di peringkat antarabangsa kalau memang betul dia layak.

    Satu lagi yang aku nampak, semua coach di Malaysia ni asalnya cikgu yang berjaya memimpin pasukan sekolah jadi juara. Lama lama dia naik jadi jurulatih negeri, dan terus negara. So cikgu kan..!!! takleh nak kata apa apa la…

    Semoga tak malu teruk sangat dgn Uzbek dan Iran nanti…

    Cool K

  14. azman says:

    Mr Right,
    I’m sorry kalu ko dah tersinggung!…
    actually aku sentiasa pegi stadium tgk team malaysia lawan!..dan aku juga sentiasa tgk bola live!
    Cool K??

    apa yang aku tulis..tadak kena mengena dgn mana2 article dalam newspaper…sbb tu sume adalah dari sembang2 sesama kawan.
    aku tak terpengaruh dgn sapa2..tapi statistik adalah statistik! emosional takkan dpt lawan statistik!
    Cool K?

    mcm aku tulis sebelum ni..aku prefer org muda bawa perubahan!
    bukan org tua gayut yg hidup dgn kegemilangan silam ( actually tak gemilang pun..kalah je manjang ). Apa yg player2 kuda tua dlm team Malaysia penah capai??

    kalu dah org muda tu lagi bagus ..kenapa singkirkan dia sbb dia muda??

    aku prefer young player macam Mohd Aidil Zafuan sebagai kapten malaysia. dia sgt konfiden dan semangat!..cuba Mr Right tgk balik match friendly lwn Jamaica. macamana konfidennya dan bertenaganya dia! tak kekok langsung.
    umur tadak masalah!…rooney penah jadi kapten MU pd umur 20thn dan Fletcher juga kapten Scotland pd umur 20thn.

    public always accept the result bila org bersemangat main!
    kalu Mr Right ada pergi stadium masa Sea Games 2001, masa main semifinal(tak ingat lwn sapa)..malaysia menang tp sume penonton marah2 sbb malaysia main sambil lewa. tapi bila malaysia kalah dgn thailand kat final…sume org kat stadium puji2 team malaysia walaupun kalah dgn thailand.
    Cool K?

    Tak abis2 cakap pasal size badan…mcm kata apeck..malula kat indon dan vietnam. size sama saja….alasan tetap alasan!
    Cool K?

    Sekian..kesian..

  15. azman says:

    Thank you Ontahsapo.
    aku pun rasa macam tu gak la..
    dia tu ada skandal dgn Kharonisam kot..heheh..

    Cool K? (naik syok plak aku..)

  16. Mr. Right says:

    Oi.. siot ahh.. mcmana korang tau aku partner gay Kaironisam. Hahahaha… takde ahh.. aku tak tersinggung pun.

    Dalam posting asal article ni kajian base on statistic kau tu aku dah buat way before Asian Cup final kick start. Maksud aku, player Selangor and Pahang lebih banyak dari player Kedah and Perak. Then, penyerang kita tak score, Khalid tak main… bla..bla..bla.. aku dah tulis tu semua juga sebelum ni dalam blog aku. So, macam aku cakap… we on the same side.

    Cuma these few point je kita tak sependapat:

    1. Kau perlekehkan Kaironisam, aku tak suka. Since dia memang bagus.
    2. Kau prefer 100% youth set up. And Zafuan jadi captain, walaupun even under 21 kita dia tak captain, dia pernah captain for under 21, but not anymore. Some indian dude jadi captain. Thiru ke apa ke nama dia.
    3. Aku rasa should be well blend senior and junior. Mix la, sebab kalau junior sahaja, macam mana semangat pun confirm kena belasah. Confirm. And public will blame FAM sebab hantar junior.
    4. Aku lebih suka, motivate player yang tua yang dah pengalaman supaya boleh semangat macam junior.

    Only these few points yang kita berbeza pendapat.

    And, haiya I know about the size la. Aku ulang suara… aku cuma cakap Fauzi Shaari too small for international game. Fauzi Shaari sahaja. Bukan aku cakap alasan kita kalah adalah size kecik. Shukor Adan bapak besarnya, Nanthakumar lagi tinggi dari player China. Diulang… Fauzi Shaari sahaja.

    Again, aku tak tersinggung pun. Kat blog aku lagi biasa aku kena kutuk, especially dari fans m.u yang fanatic… hahahaha…

    P/S; Aku ada kat stadium masa semi sukan sea tu. Aku tak ingat la pulak penyokong marah.

  17. cokman says:

    aku sebenarnya nak tumpang lalu jaa.. tapi disebabkan ada komen panas, aku nak tumpang komen jugak lah..

    1. statistik adalah fakta.. itulah realiti keadaan player at the present. form player mcm mana.. bukannya refer kat pengalaman diaorang yg lepas2.., takda team negara lain pilih berdasarkan pengalaman yang lepas2 semata2 daripada form at the present.. itu gunanya statistik, and science in sports.. kan nak pakai pawang or petunjuk dalam mimpi nak pilih player???, or pakai kroni2 je????? kan nak pilih player tua2 berpengalaman tapi tak perform.. kalo cam 2 baik brasil ambik pele or argentine ambik maradona main.. berpenglaman beb!!!

    2. Mr.right backing gila khaironisam, aku rasa dia tgk result ja kot tak tgk live, 2nd goal sapa yang pi past bola kat player cina dalam kotak penalti kalo tak mamat ni ? mamat ni central defender, tapi kat mana dia masa gol2 cina? semua gol dari area penalti. challenge heading lagi la out..hampehh.. ni nak jadikan kapten?????

    3. mr.right.. lu tgk ka final piala FA? kedah pakai hudging je player import masa final,, nelson pun 1st half ja, marlon tak main.. nacimento semua dah takda dah.. semua player local. diaorang fizikal memang kecil tapi stamina, basic skil semangat kuat.. kalo team kedah menang, maknanya player diaorang lah yg bagus buat masa nii.. and lg satu lu tau ka stadium darulaman yg paling banyak dapat kutipan tiket tiap2 tahun.. sejak kedah menang liga perdana.. kedah pun ada kalah gak, tapi penonton puas hati, kalah dengan bermaruah, main bersemangt.. dan aku bukan nak suruh semua player kedah main msia, tapi tgk la statistik semasa sama, ramai lagi player yg bleh main berbandingkan dgn team pondan msia yg main kat piala asia nii..

    4. yang lain aku dah malas nak komen, dalam paper hari pun dah banyak yg komen, dan aku rasa banyak yg betul.. korang baca lah..

  18. @peckx says:

    kedah kedah kedah…bukan ke final FA cup yg baru2 nih agak membosankan? *lari tajuk la plak* Mr Right…soh org cool tp u yg sounds like tak cool…cool la brader. pi minum sirap…minuman kegemaran rakyat mesia n khaironisam kut…hahahaha.

  19. nirzdan says:

    salamlekum..tumpang lalu gak…
    apa yang pasti malaysia kalah semua dalam game tu…kalah semangat, kalah taktik, kalah percaturan pemain…cuma yang tak kalahnya, jersi boot semua sponsor hebat2 punya…ada player bergaya bukan main macam model..rambut panjang la apala. kalu betul2 tere macam ronaldinho takpa gak…ni main adik ipar bini aku lagi tere…hehe…sorryla player malaysia…kena tahan ler korang kutukan cacian buat masa ni melainkan ada satu keajaiban menewaskan atau at least ada fight ngan uzbek n iran…yang paling perlu disalahkan FAM la…langsung buat dek saja walaupun ramai org suruh rombak. masyuk jugak kot kalu jadi orang kuat FAM ni…tu yang semue tak nak lepas jawatan tuh!
    apa-apapun aku ucapkan la jugak good luck kt team malaysia utk game seterusnya…setidak-tidaknya kalu nak kalah pun kalahla dengan bermaruah..biasalah adat game ada menang ada kalah…tapi jangan jadikan adat kalah sebagai adat team malaysia dahla…chayo..chayo..ganbare!

  20. Nize says:

    Cool Lahhh….kepeh2 81 perpuluhan 8 saat detik jam berbunyi!!!…Cool Lahhh keh keh keh
    aku pun naik syok sebut Cool…Ooo…Cool lahhh..Uuu..Uuu.. :sinchan:

  21. azman says:

    aku tak kata plak 100% setup utk young player..
    aku kata..sapa yg tgh perform …main bagus…amik la dia main..
    kiranya..sapa yg paling best kat malaysia buat masa tu! bukan suatu masa dahulu…
    tak kira la dia muda atau tua…
    selangor atau kedah atau jerman..kuikuikui..

    V-cool k?

  22. Mr.Right says:

    Dah lari jauh ni… hahaha..

    Ok lah. Aku chow… Conclusion dari aku:

    Ambil player mana sekalipun, even the whole Kedah team, or budak2 under 21, pakcik2 veteran, player on form sekarang. Tak kira siapa2 pun jadi captain, tak kira player size Frodo dari LOTR atau robot Transformer…. Or mana2 player sekalipun…

    kita semua setuju SEMANGAT adalah the keyword. Kalau players semangat bermatian berjuang tak mungkin kita akan dimalukan. Hope all agrees with that.

    ok.. aku chow dulu.

    p/s: cokman, aku pergi game lawan China hari tu, not just Kaironisam.. semua defender patut dihukum bunuh.

  23. @peckx says:

    anyway kita sumer sama je…even though there were too many broken hearts for us to watch m’sian team kena belasah…still kito dok tecongok depan tv atau kt stadium tgk m’sia main. dgn harapan nk tgk m’sia menang lak tu.

  24. Nize says:

    Mr Right (En. Kanan)… semoga idup kamu aman & tenang!

  25. ahmad says:

    laluan diminta…
    aku rasa harga tiket mahai sangat…… jadi FAM perlu refund balik sebab kalah…. cool k

  26. ahmad says:

    pasaipa dia keluar bendera jepun kat aku…. hat lain bendera mesia… tak aci ni

  27. @peckx says:

    Owh Mr Right tuk K.Kanan ka? Aiyo, dey apa cita?

  28. Iena says:

    Yeah…I am sick watching any match that has Malaysia as one of the team…..really sick :vomit: My fren ask me to come along to the stadium to watch…this is exactly what i said…”tak yah…buang karan jer….mesti kalah….hampeh”…I have been disappointed three times…and that is surely enough for me…

    And the selection…..is really a mystery to me. But I cannot agree on Khalid Jamlus…..he can’t barely walk after first half…..huhuhuhuh

  29. azman says:

    Pesanan dari Diyana kpd Kak Iena… Jangan muntah!…Cool K?

    hang mungkin dulu ada darah jepun kot mat yob..sebab tu kuaq bendera jepun!
    aku pun rasa tiket mahai jugak…setakat malaysia main tu..tiket RM2 cukup la (termasuk parking)

    Mr Right,
    apsal tak bagitau yg ko tu K.Kanan??…singapore punya team ok ka?..apsal ramai foreigner main singapore skrg ni?
    Kalau ko suka sangat Kharonisam tu…aku nak kata apa lagi..
    tapi kalu Khaironisam reject ko…aku leh rekemen kawan aku nama Khairuyusnizam aka En.KepehKepeh..

  30. Nize says:

    mmm..mm.. En. Kanan (Mr Right), kalu suka ngan kharonisam pigi jumpe Tok Kadi lahhh…
    kepeh2 lima perpuluhan kosong saat gaban bertukar baju gaban.. :sinchan:

  31. Rose says:

    I suggest player Malaysia yg main Asian Cup ni agar dipotong gaji bila main dgn club atau negeri masing2 sebab perform teruk dlm Asian Cup. Ataupun mana2 player yg telah dihantar FAM tp alasan tidak hendak main dlm liga Europe sebab tidak dpt sesuaikan diri dgn environment sana, I rasa jgn bg player mcm tu main di dlm liga M ataupun gaji mereka dikurangkan so maybe diorg akan bersungguh perform kat liga luar Malaysia. Lg satu I rasalah FAM try hire coaches dr Korea atau China. Mcm player badminton yg menang Thomas Cup 1992. FAM pun trylah bagi muka baru handle bolasepak Malaysia. Terlalu byk politician atas sana tu.

  32. 13may says:

    kah kah kah…..
    tergelak2 aku baca komen kat sini…hahha hahha

    pada dasarnya memang kita kalah…..
    tapi kita tetap menang…menang sorak!!!

    hahha hahha….

  33. 13may says:

    dari citer khaironissam…sambung PakLong…last last sampai K.Kannan…

    hahha hahha…lawak giler…
    sakit perut gelak…hahha hahha

  34. ahmad_bauk says:

    mesia kalah lagik… rugi jekr beli jersi mesia… haha.. macam malu jekr nak pakai..

  35. kak lady says:

    Tulah lah pasal…anak kak lady sampai sekarang pun masih tak puas hati lagik…ntah apa lah nak jadi dgn pasukan Malaysia ni…cakap berdegar2 tapi habuk pun tadak…

  36. Wan Naza says:

    jangan la lagi kutuk pasukan malaysia….
    sakit rasenyer….
    nanti kena kaser paru2 lak…..

  37. Anak Kedah says:

    Tengku Abdullah dah quit.. yang lain2 (vice presidents , sec gen) tak paham paham lagi ka..?? Vote for Basri Akil!!!

  38. Ahni says:

    Semalam dah melawat blog Diyana dan dah baca sampai entry yang kat bawah (eating monster!) tapi tak dapat nak komen apa2 sbb dah tertido depan lap top! Ini pun dah mengatuk sangat2 dah lepas makan ubat.

  39. Nize says:

    Uuu..Uu..ada LOGO FAM ka..kepeh2 2kali :sinchan:

  40. 13may says:

    jom tengok game Iran plak malam nih…hahha

  41. Nize says:

    mmm…itu lah taktikal yang dipanggil penyelesaian matematik..!! utk pasukan kebangsaan maju, kita mesti mempunyai senjata sulit..antaranya menjadi pakar dalam mengambil tendangan sudut..ada pengiraannya!! dan selebihnya tendangan bebas (free kick) dan juga fast & intelligent player utk counter attack..dan lain2 senjata lagi termasuk keris taming sari!! kepeh2 81 kali korek telinga.. :sinchan:

  42. wassup says:

    Perghh.. aku rase aku pun xknal ngan lu org. Tp korang sumer mmg komentar yg baik. Walau bagaimanapun, Kite kene ade pride ngan Malaysia tanah air kite. Walaupun kite tgk EPL, walaupun layan La liga, tp aku akan sentiasa di belakang malaysia. walaupun kalah. walaupun aku rase macam nak pijak je shukor adan seolah2 berjalan2 ditaman.. Tapi bile aku pikirkan balik.. level diorg sbg pemain bola malaysia tak cecah tahap asia pun, mental loss, gelabahm, control bola seolah bola lebeh berat dr kaki.. so aku paham kenape.. mereka tidak sedar mereka sbnarnyer telah mengenggam pride malaysia. gua sedey tgk diorg tak bley buat ape2 pun.. t p gua tetap bangga diorg tak lari,diorg tak melenting, diorg cube jugak walaupun level diorg tak same.. maybe next year.. diorg akn kalah lagi,, mgkin lagi dan lagi.. tp satu je yg kite perlu tahu.. kite perlu jatuh supaye kite boley blajar naik kembali.. thanks..

    sori tumpang lau jerk..

  43. azman says:

    Rose;
    Thanks for your comment!
    Bab politician dah rosakkan team bolasepak Malaysia tu..memang tak dapat disangkal lagi. Kalau ada yg baca surat Datuk Ahmad Basri kepada Dato Dr Ibrahim Saad…boleh bayangkan betapa jijiknya politik dalam FAM.
    Walaubagaimanapun..pasal gaji pemain kebangsaan tu…tak patut la jugak potong gaji diaorg. Yang salah bukan player tu saja…dia di pilih oleh org lain utk main walaupun dia tak bagus. tu bukan salah dia!..tu salah org yg pilih!! Kalu nak hukum..hukum la org yg pilih dia..!dah tau player tu lembap dan tak bagus..kenapa pilih juga??

    Wassup;
    aku pun tak kenal ko jugak..tapi thanks for your comment!
    Yap! betul ko cakap..kita kena ada pride dgn malaysia!..yg sedihnya…FAM dan players macam tadak pride…
    Hopefully diaorg dapat naik semula lepas jatuh…tapi yang takut tu..nampak gaya macam dah jatuh dan terus lumpuh!!..tak leh nak bangun lagi..haha

  44. lazuardiblue says:

    mintak izin copy logo ‘fam baru’ tu. i find it extremely hillarious!

  45. cokman says:

    chiput,

    statik yg kita dok bentangkan telah dicetak dalam metro ahad semalam, lebih kurang sebjik mcm apa yg kita tulis, nampaknya depa pun lambat nak sedar..
    nasib baik kita orang yang marhain ni lebih sedar dulu dari pada mereka2 dalam bidang media.. cuma yang tak sedar2 orang FAM ja.. depa koma dalam opis FAM.

  46. azman says:

    uik..betul ka cokman..
    ada jugak orang perasan benda2 camtu..
    aku rasa.. penulis yg tulis tu pun tah2 masuk blog ni pastu..amik idea dari sini…sebab tu lambat sangat keluar artikel dia.!.
    …dengar cerita raja ahmad dah kemaruk post no-2..! orang suruh dia letak jawatan..dia nak pangkat lagi besar plak..hancur la FAM!

  47. carry says:

    Hoi ape gaduh2 nie? Kita nie penonton saja bah!!!! Nti tak pasal2, kamu pula yang begusti…. Relaxlah brothers and sisters…. Paling bagus, jgn cerita pasal MALAYSIA FOOTBALL.., better we just watch europe and latin america SOCCERRRR… he.hhe.

    Kool K?

  48. mr.nitt says:

    relaks jangan pening 2 benda dh jadi,kita buat team yang baru ambil playerlah player dari kedah,perlis,perak,kelantan,terengganu kan lagi bagus.Ini tidak pemain yang sama juga.kalau tidak pun kenapa x ambik skuad bawah 23 ari 2

Leave a Reply