The Kitchen

Spread the love

That is soon gonna be my favorite room in the whole house; is almost ready. I am so excited!

kitchen cabinet

You may also like...

27 Responses

  1. Intan says:

    Diyana, awat gelap sangat gambar tu? Tapi leh nampak chantek gak tu…plus ngan lantai black & white…I likeee!

    Lagi satu TAHNIAH coz masuk majalah! Glam habis lah mama vogue sorang nie πŸ˜€

  2. Diyana says:

    intan, hehehe! sajeeerrr gelap. tu dapur tak siap tu… tapi cuma my kitchen renovations yg major2 punya works dah siap la tinggal nak touchup sikit2 je lagi… pastu nak cari maid la suruh sental debu kat lantai yg berkerak tu.. hehe

  3. wawa says:

    i so like. nice diyana.

  4. fahidayati says:

    wowwww!!!! menarik sgt…. kalau i pun, mau nya rajin nak masak hari2…

  5. diamante says:

    Niiiiiceeeeeeeeeeee!!! nanti cimiki boleh main tengteng πŸ˜€

  6. yatie@ikhwan says:

    besnye…nanti hg raya kat umah baru lah ek…jelesnye aku!!(sbb x dpt umah impian kat penang yg bapak mahal umah2 teresnyeeee huh!)… but im happy 4 u…hehehehehe

  7. mai says:

    lawaaa betul2 miki and mak miki and ayah miki leh main teng teng!

  8. Asroll says:

    Nice, tapi awat tingkap tu old school pulak?

  9. cikdaub says:

    Cantik dan besar dan sangat best. (sangat jeles ni). Banyak ruang utk gadget2 dapur yang hebat. Yay!!!

  10. ejamaris says:

    wei… dapur you maintain tempat lama ke?

  11. Diyana says:

    wawa, cikdaub & fahidayati, thanks ladies! πŸ™‚
    .
    .
    diamante & mai, thanks! bukan tengteng la! Chess! hehehehe
    .
    .
    yati, thanks dear, aah raya di rumah baru.. rumah kat penang mmg mahai…aku teringin nak ada property kat penang… kena bg menang loteri dulu.. hehe
    .
    .
    asroll, aku kan beli umah lama,so the windows come with the house. we didnt allocate funding to change the trivial windows, nanti gantung drapes or blinds insya Allah nampak elok la kot noo?
    .
    .
    ejamaris, this is dry kitchen. previous owner tak letak dapur (stove) kat area ni, dia masak kat wet kitchen je… tapi i dah tambah hood and hob belah kanan (east wall) tak kelihatan dalam gambar… πŸ™‚

  12. Nize says:

    best..best..!! tapi tingkap yg jadi tak kena sikit..emm emm

  13. Diyana says:

    Nize.. hehe. nantile kalau menang loteri kami tukar tingkap tuh.. hekehe

  14. eintanz says:

    omg diyana yang!! you are genius. i sangat sukaaaa okkkkk. alaaaa kalau nampak awal boleh copycat. lawa lawa lawa sgt! eeee sukanyaaaa. gorges.

  15. Diyana says:

    eintanz, fuyooo perkataan genius yg tak tahan tu! hehe. thanks. way before we started the renovations, I already knew I wanted checkered flooring etc. nanti i share gambar dining room. nice also, the flooring..

  16. Diyana says:

    eintanz jgn kata I poyo ehhhh babab kang!

  17. eintanz says:

    ooo no no no i like. kalau thats poyo, then we’re both poyo ahaks. anyway beb i say genius because you dengan smartnya telah menukar the old cabinet nampak cool and hip with the new tiles. ehemm..glass mosaic tu mahal tuh. tang tu kita sama. oppss…ok share some more. i like. alaaa now i rasa my kitchen so boring *sulk*

  18. Diyana says:

    eintanz, glass mosaic is the cheapest among all mosaic tiles. i am sure you know that. i carik yg termurah di pasaran… huhuhuhu.. the cabinets are still wood color, they will be painted soon..I cannot wait for the end result!!!! πŸ™‚
    ala, takkan boring punya… nanti u display la your portmeirion and royal doulton confirm malatopz your kitchen kebabommm!

  19. eintanz says:

    ekceli i letak mosaic tiles not the glass type hiks. im sure your kitchen will be marvelous lah. you mmg have taste.

  20. Diyana says:

    aaaa… must be the matte finishing or marble yang chantekkkkkk ituu!!! giler grand ok! i wanted those too but cannot afford hehehehe.. nanti jemput i datang umah k? i tangkap gambar pose2 dgn backsplash u jadilah heheeee

  21. Ken says:

    ini pub ke disco ?

  22. Diyana says:

    Ken,disco la of course! Later while i cook,i sure joget lambak to lady gaga one! The Telephone song manyak syokk aaa! Aiyaa..

  23. Si anggerik says:

    best sbb ada kipas kat dapur.xla panas masa potong bawang.nway nice kitchen.kalo pasang blinds kat tingkap ok kot da tak nmpk da tingkap old skool.

  24. Diyana says:

    Si, yeah kipas very important hehe. the tingkap doesnt bother me. i am thankful i have a tingkap orang lain usahkan tingkap rumah pun takde…

  25. atie says:

    cantik!!!!!suka sgt2….yeap….kat umah..my faveret part pun…dapur gak…walaupun kecik je…huhuhu

  26. Sal says:

    congrats sbb berjaya mendapatkan lantai retro idaman hati ko! sgt cantik & style!

  27. ijannina says:

    i love the flooring too! very retro. semoga dengan lantai retro ini lebih memotivasikan mummy miki utk masak sedap2 sempena bulan puasa nanti:)

Leave a Reply