Baju Raya Miki

Spread the love

1. This happened to me 2 or 3 times already. Bought clothing items for the lil boy at Osh Kosh and Gap boutique before going to Brands Outlet JUST TO FIND THE EXACT SAME PIECES AT 50% OFF! Sakit hati! Takmau beli kat boutique lagi!!

2. Miki has 2 pairs of Baju Melayu with matching samping this year. Baju raya for his parents macam tak beli jee….

3. The best place to buy Baju Melayu for kiddoes Miki’s age is MYDIN Mall! Best! Murah gilerrr with quality.

4. 8 pairs of pants (to date) including the coolest one – Skinny by Levi’s. haha! Style eh? It’s Miki’s second pair of Levi’s, Mummy got her first when she was 17 kot… giler kertu…

5. Hardly any pastel colors to avoid further mistakes by strangers who thinks Miki is a girl!

Can’t wait for Raya!! :))

ps- aku nak gi beli baju raya kat mak aku pulak… dulu orang tua tu pun mesti cam aku jugak skrg seronok bukan main belikan baju anak… now it’s our turn to make our parents happy… Love u Mama!

You may also like...

17 Responses

  1. KNizam says:

    whoa levis tuh!

  2. Diyana says:

    KNizam.. best kan jadi budak2 skrg?! tapi macam la dia tahu apa jenama sekali pun… tahu pakai je

  3. opY says:

    Miki pinjam bju please?????Akak opy kesian takde baju raya.sobsobs=P

  4. MamaEmma says:

    pengajaran utk #1: selalu2 la singgah Brands Outlet.. hehe.. tp yg kat curve best.. kat bkt tinggi hampeh geduak..

  5. Diyana says:

    Opy, Miki tanya… muat ke???? pastu dia lariiiii………… heheh
    .
    .
    emma, brands outlet sangat best!!!

  6. Mommy Kam says:

    OMG banyaknye baju raya miki! tapi adam pun lebih kurang je ;p strategy kita sama baju kaler terang seme kalau x orang ingat girl.. ni belum dapat girl lagi Di.. kalau girl i rasa katil single tu x muat, u kena atur kat katil king size 😀

  7. Diyana says:

    kam, i jalan2 tgk these dressmakers buat kebaya nyonya miniature ya Allah cantiknya… i dah cakap kat Azman kalau ada anak pompuan mmg I akan beli yg identical dengan I tak peduli harganya mahal nak mamps! hehe

  8. kitt says:

    xde beli brand Miki ke kat dia..pastu dia buat muke pelik then bangga, tag baju nama dia.. haha

  9. Diyana says:

    kitt, ada! 🙂 yang shirt color putih tu cap Miki.. hehe

  10. Mel says:

    Alaa…

    i want boy too…but girls pun okay gak…boys are cute gak
    haduiii….setiap kali raya mesti suka tengok sampin budak2 laki yang amatlah cute!!!!

  11. nidda says:

    wow!! memang tak tahan sopping utk budak2……uwaaa…..ni mama pun dah out-of-budget…tp dlm kepala otak ader lg list nak beli….

  12. bila ada baby, semua pun fikir beli untuk baby aje.. mama punya sepasang pun jadilah.. janji anak kacak bergaya..

  13. Nurin Syaza(win) says:

    Wah…
    banyaknya baju raya Miki..

    SELAMAT HARI RAYA!!!

  14. atie says:

    #1..aku tak sempat lagi nak g brand outlet….yup..situ lagi murah dr boutique…

    #5….irfan selalu disalah anggap sebagai girl…setiap kali nak beli baju melayu..mesti org bagi baju kurung!! itu sebab kepala dia selalu dibotakkan…hahahaahha..kejiss

    baju boy tak byk design…balik2 kaler sama je…biru….
    taun ni aku ubah sket…pakai kaler merah….irfan pun dah besar…ok la kot…..afiq ala-ala macho…peluang tuk org salah anggap dia girl mungkin xde……

  15. ili says:

    hehe diyana..jgn jd mcm aku….last2 yg ke3 pakai bekas abg2nye je…nasib baik anak aku tiga2 boys…baby la jd mangsa..smua bekas abg…

  16. oohh i know how u feel about shopping kid’s stuff for raya. aritu baru sekali bawak anak angkat aku shopping pun aku dah excited gila.

    nanti mai raya umah aku tau!!! mustiiiii….. raya ke-3 ada open house. if u can’t make it on that day, dtg hari lain.

  17. Diyana says:

    sya… insya Allah nak datang. sebab mmg raya ke-3 kami di kedah nak pergi SP pastu boleh terus pi umah hang… aku dah train Miki kata “Auntie Sya… Miki nak duit duit raya pleaseeeee…” sambil buat mata Bambi.. hahaha

Leave a Reply