Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0) untuk saya

Spread the love

Antara senarai bantuan 1Malaysia Kerajaan kepada rakyat Malaysia 2013:

Bantuan Rakyat 1Malaysia ( BR1M 2.0 – RM500) untuk seisi keluarga – Tak layak, gaji terlebih sudah.
Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M2.0  – RM200) untuk orang bujang – Tak layak, dah kahwin.
Bantuan Sekolah 1Malaysia ( RM100 seorang anak) – Tak layak, anak belum sekolah.
Bantuan Baucar Buku 1Malaysia  – Tak layak, mak dah abis sekolah.
Bantuan subsidi telefon pintar – Tak layak, gaji terlebih, umur pun terlebih (damn).

Alaaa… semua tak layak la! Takde ke bantuan 1Malaysia untuk wanita cantik umur 31 anak belum sekolah pendapatan lebih tiga ribu?
Takde ke? Takde ke?

Haishh…

You may also like...

13 Responses

  1. echah says:

    hahahaha…nnt ko disamakan dengan haiwan..mau ka???

  2. Diyana says:

    echah, kenapa? tak paham? haiwan je yg tak dapat br1m eh??

  3. NoReason says:

    ado..ado.. Bantuan Wanita Cantik dan Kaya 1Malaysia, sila isi borang di http://www.tipu2u.com... (“,)

  4. Diyana says:

    NoReason, hahaha! sekali dia prompt keluar – MAAF ANDA TAK LAYAK KERANA TERLEBIH CANTIK. haaa camana? hahahaha

  5. kak iena says:

    ahahahaha..kan? Akak pon tak layak. Abang fali soh re-apply. Letak jer my name and IC number…terus dia kuar error message. ‘Anda tidak layak” and in 5 seconds browser close. LOL Patut kalu hubby takleh kita gaji wife kan? Sbb gaji hubbyku <3K. uhuk

  6. kak iena says:

    eh apa ku tulis itu. Patut kalu hubby yg apply (ketua keluarga) takleh kira gaji bini…sbb hubby yg patut kena bayor semua. Bini gaji kita gi joli. hahahahaha

  7. akyuyunz says:

    betullll sangat. takde ke weih..??

  8. nannoor says:

    ya allah. sama lah kita beb. aku bengkek jek sbb tak boleh apply semua. nak merasa gak kann kan kannn

  9. yasmin says:

    Tapi income kita kuar banyaaakkk kan..tapi pulangan takder pun!

    btw..aku terharu n terkesima cos danish dapat bantuan anak yg rm100 tu..sampai skang tak terusik cos aku terlalu n terlampau kagum dengan bantuan yg acapkalinya sejak aku berkerja ni..haha

  10. Susah kan jadi perempuan cantek kat Malaysia ni?!!

  11. Diyana says:

    nurul isabella… memang susah! kerajaan x appreciate ke golongan perempuan cantik macam kita??? ehhehehee
    .
    .
    yasmin, fuyoooo… at least hang dapat gak 100! kitorang ni dapat resit tol, resit bayar tax dan sebagainya.. tu jer!
    .
    .
    nannoor, diorang tanak kita punya vote la kot!!
    .
    .
    akyuyunz, mmg tade babe! dan patut diadakan! bantuan wanita cantik berjaya! lol lol

  12. Diyana says:

    Kak iena.. hahaha ye betul! gaji bini untuk enjoyyyy… so kena ambil kira gaji laki jer. kalau camtu ramai yg boleh dapat br1m.hehe

  13. rozy Saat says:

    Haha …tul la diana oii….my wish list will be bantuan wanita cantik bekerjaya….belum beranak. ..tapi umur dah 35…ni agak2 ada kerajaan nak sponsor ivf tak. ..hmnmn dream dream dream… the impossible dream la…kan

Leave a Reply